четвъртък, 31 август 2017 г.

1: Двор от рози и бодли - Сара Дж. Маас

Здравейте! Отново съм тук с едно ревю на енда уникална книга!

1: Двор от рози и бодлиИздателство: Егмонт
Автор: Сара Дж. Маас
Тип: Фентъзи роман
Страници: 497


Тя отнема живот. И сега трябва да го заплати със сърцето си.
Когато деветнайсетгодишната Фейрa убива вълк в гората, се появява звяр, който изисква възмездие. Тя е отвлечена в магическа земя, за която е чувала единствено от легендите. Фейрa открива, че нейният похитител не е животно, а Тамлин – един от безсмъртните и смъртоносни елфи, някога управлявали света.
Докато обитава имението му, чувствата й към Тамлин се трансформират от ледена враждебност в изгаряща страст, която изпепелява всички лъжи и предупреждения, които е чувала за прекрасният и опасен свят на елфите. Но над тези земи се надига древна и зловеща сянка и Фейрa трябва да намери начин да я спре… или Тамлин и народът му са обречени завинаги.



‘’Двор от рози и бодли’’ на Сара Дж. Маас е първата книга, от новата и поредица, озаглавена със същото име. Останах наистина много впечатлена. Въобще не съжалявам, че прочетох книгата! Книгата ме стискаше много здраво от самото началото до края. Втората половина от книгата ме прикова. Последните стотина страници, бяха меко казано изумителни. Сега нека преминем към същинската част на това ревю.
Резултат с изображение за двор от рози и бодлиДосега не бях чела нищо от авторката, а сега съжалявам че не съм го направила по-рано. Определено ще прочета и останалата част от творчеството и. Впечатлена съм от стилът и на писане. Всичко е описано толкова детайлно и красиво, че не може да ви остави намира да си поемете дъх, но и вие не искате да го оставите. Картата, която е на първите страници от книгата, също ме грабна.
Фейра е нашата героиня. Тя е жестока, когато става въпрос за оцеляването на семейството и, но също така и емоционална. Въпреки, че гората е опасна през зимата и опасностите, които идват заедно с лова, Фейра прави тези трудни решения и разбира техните последствия. Тя трябва да направи друг избор, когато Тамлин – един от безсмъртните елфи в форма на звяр – идва да иска заплащането и за убийството на един от неговите хора. Или да умре или да прекара живота си в земите на Притиан. Макар, че самата тя предпочита да умре, се замисля че е дала обещание на мъртвата и майка, да запази семейството заедно. От това обещание, Фейра тръгва с Тамлин неохотно. 
Свързано изображениеТамлин беше един очарователен характер. Той е смел, загадъчен, добър войн и управник, готов на всичко за доброто на хората си. Въпреки, че той се превръщаше в звяр, той бе грижовен и мил, също и пълен с любов. Много беше приятно и пленително, да наблюдавам като читател как се развиваше връзката им с Фейра. Имаха доста ‘’горещи’’ сцени.. на моменти оставах без дъх.
Имаше и някои второстепенни герои, които правеха историята, още по-добра. От служителите на къщата като Алис, до пратеника Люсиен. Както и един от отрицателните герои в книгата, а именно това е Рисанд. Няма как да си изкривя душата, беше изграден повече от перфектно! Отношенията на героите, са много добре сформирани.
В света на Притиан е също много пленяващо. Имаме страхотен поглед към нещата, като техните годишни тържества, обичаи. Фестивалите им са смъртоносни и съблазнителни, както и едновременно ефектни и опасни. Няма да издавам, просто ще ви кажа, че е много интригуващо и вълнуващо.

Любими цитати:


„Защото и аз не бих искала да умра сама. Защото бих искала и на мен някой да ми държи ръката, докато умирам и малко след това. Всеки заслужава това, и човек, и елф.”

„Обичам те. С всички твои бодли.”

„Във всеки от нас се спотайва звяр и от време на време реве, за да бъде пуснат навън.”


-Славена

четвъртък, 25 май 2017 г.

Book Nerd Problems #1



Здравейте! Съжалявам за дългото ми отсъствие, но претърпях операция и много време не можех да си събера мислите! Бях толкова разпиляна, направо уффф....

                                          1. Когато книгата ни се намокри.



2.Когато сте на публично място и хората се опитват да видят това, което четете.




3.Когато страниците, са опасно намачкани.



4.Когато сте в средата на една наистина много романтична част и не можете да свалите усмивката от лицето си. 




5.Когато не можеш да обясниш, колко много обичаш конкретна книга.



6.Чувството, когато отворите книгата за първи път.



7.Когато не те оставят да четеш на спокойствие.



8.Когато си зает, но не можеш да оставиш книгата си.



9.Когато препрочитате любимата си книга, поне за 100-тен път.



10.Когато любимият ви герой в книгата умре.





-Славена

вторник, 3 януари 2017 г.

Здравей 2017!

Свързано изображениеЗдравейте приятели! С малко закъснение ви пиша за вълшебната нощ, вратата между две години. В този вълшебен момент, времето ми в 2016 година изтече и смело стъпих в новодошлата 2017. Честита Нова Година! Пожелавам на всички ви много здраве, щастие, късмет, любов и безброй нови хубави моменти!

Но като че ли тази година не ми беше толкова празнично, не беше толкова специално. Дори и на Коледа бях така, вълнението го нямаше. Може пък да е за добро... Е така, събрахме се с приятели, имаше само хубави емоции и много много танци.

От празничната баница ми се паднаха само хубави късметчета като:


Резултат с изображение за баница с късмети


"На теб Учение се пада,
май това ти най-приляга.
Не измисляй как да кръшкаш,
имаш още изпити да тръшкаш!"

"Здраве, щастие, късмет, любов, пари –
през Новата година във всичко ще ти върви!"

"Хазартът ти е дарба!
Тука има – тука няма,
пада ти печалба
от тотото голяма!"


И моята баба от малка ми казва, че късметчето от баницата си слагаш в портмонето, за да се сбъдне. И аз както всяка година последвах традицията. Надявам се здравето наистина да е с мен, защото ми писна да боледувам.

 Едно поздравче за изминалите празници, в любимият ми жанр музика:



Дано да ви хареса!

Е това беше от мен в близко бъдеще ще кача ревюто на книгата "Дюи" на Вики Майрън!!

-Славена